Πρόγραμμα Erasmus –Roots 2018-20

 

http://anxietyandmotivationintheclassroom.weebly.com/

http://smilecyprus.blogspot.com.cy/

Πρόγραμμα “Erasmus+” –“Roots” 2018-20

 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σχολείο μας συμμετέχει, με ακόμα πέντε σχολεία από άλλες πέντε Ευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Τσεχία, Τουρκία, Ισπανία), στο διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Roots».

Κατά την περσινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις των εταίρων: στη Φινλανδία, την Κύπρο, και την Ιταλία.Φέτος πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση στην Τουρκία (Αττάλεια), 10 – 17 Οκτωβρίου 2019.Προγραμματίζονται άλλες δύο συναντήσεις, μία στην Τσεχία και μία στην Ισπανία.

Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η κ. Μαρίνα Γεωργιάδου, καθηγήτρια Τέχνης.Συμμετέχουν άλλοι τρεις καθηγητές: η κ. Χριστίνα Έλληνα, καθηγήτρια Αγγλικών, οκ. Ανδρέας Πέτρου, καθηγητής Τεχνολογίας και ο κ. Ανδρέας Σχοινάς, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Συμμετέχουν επίσης 17 μαθητές/τριες.

Βασικός σκοπός του Προγράμματος είναι η γνωριμία με τον πολιτισμό κάθε χώρας μέλους και των ανθρώπων της.Κατά τις ανταλλαγές επισκέψεων οι μαθητές/τριες παρουσιάζουν εργασίες, χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα της χώρας τους.Με αυτό τον τρόπο γίνονται κοινωνοί των πολιτισμών των χωρών του Προγράμματος, εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές και αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις κατανοώντας καλύτερα τη διαφορετικότητα.