Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Άψογη ήταν η εμφάνιση των μαθητών και μαθητριών μας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Συγχαρητήρια σε όλους ιδιαίτερα στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Θεοδώρου Άλκηστη Β.Δ., Ευτυχία Γιάλλουρου και Σχοινά Αντρέα.

 

            

 

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.
 

Ήρωες του 1821: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ,Γεώργιος Καραϊσκάκης,Οδυσσέας Ανδρούτσος,Παπαφλέσσας,Αθανάσιος Διάκος,Μπουμπουλίνα,Μαντώ Μαυρογένους

                            

Παρακολουθείστε την ενδοτμηματική εορτή κατεβάζοντας το Βίντεο