Διακρίσεις - Διαγωνισμοί

     

 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  2022 Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΑΘΩΣ  ΧΡΥΣΟ

                                             

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 23ης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2022

11 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΜΙΑ 2021-2022

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 11ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών για τη σχολική χρονιά 2021-2022. Το θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν: «Ανάταση» και οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα με πνεύμα ελπίδας και αισιοδοξίας, προσδοκώντας σε μια νέα εποχή Ανάτασης-Αναγέννησης της Ανθρωπότητας και του Πλανήτη μας, που έχουν τόσο πληγεί τα τελευταία χρόνια. Στόχος ήταν να αναδειχθεί για ακόμα μια φορά ο ζωτικός ρόλος που διαδραματίζουν οι Εικαστικές Τέχνες, ως μέσον προσωπικής έκφρασης και εργαλείο σχολιασμού για τα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπινου βίου. Ακόμα, να διαφανεί η συμβολή της Τέχνης στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών/τριών μας.

               

1ο βραβείο στον 11ο Παγκύπριο διαγωνισμό εικαστικών τεχνών στην κατηγορία τρισδιάστατες κατασκευές (ομαδικές εργασίες) εμπνευσμένο από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη: «Η Γέννηση της Μέρας»

«Έλα λοιπόν απ’ την αρχή να ζήσουμε τα χρώματα Έλα λοιπόν να στρώσουμε το φως Θα πιάσουμε το σύννεφο Θα βγούμε από την συμφορά του χρόνου Από την άλλη όψιν της κακοτυχιάς Θα παίξουμε τον ήλιο μας στα δάκτυλα Στις εξοχές της ανοικτής καρδιάς Θα δούμε να ξαναγεννιέται ο κόσμος» 

Ο ετήσιος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών έχει ως στόχο την προώθηση του ρόλου που διαδραματίζουν οι Εικαστικές Τέχνες στη ζωή των ανθρώπων, καθώς επίσης και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της αυτογνωσίας και της κριτικής σκέψης των μαθητών/τριων μας. Επιπλέον συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών, δημοκρατικών, συνειδητοποιημένων πολιτών, που έχουν επίγνωση της ταυτότητάς τους, που ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν στο άμεσο περιβάλλον τους, ασκούν κριτική, αλλά αναλαμβάνουν και ενεργό δράση. 

Ζωγραφική - Ομαδικό - Έπαινος - Μαθητές απο το Γ61 - Μεταμόρφωση - Μαρίνα Γεωργιάδου

Τρισδιάστατες κατασκευές (ενδοσχολικός χώρος) - Ομαδικό -1ο Βραβείο - Μαθητές απο το Γ61 - Μαρίνα Γεωργιάδου - Αναγεννάται

 

 

 

ΙΕ' Παγκύπριο Διαγωνισμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες μας Μαρίνα Τιμοθέου Γ'31 και Στανιμίρα Γκεορκίεβα Γ΄32 για την τιμητική διάκριση που πήραν στον ΙΕ' Παγκύπριο Διαγωνισμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

 

 

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Χημείας

Η μαθήτρια μας Σάββα Κυριακή του τμήματος Β33 εξασφάλισε έπαινο στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Χημείας Β΄Λυκείου

 

Πρώτο παγκύπριο βραβείο στον διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο»

     Στέλλα Ηροδότου Β11

 

 

 

 

15η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Επιστήμης για τη Βιολογία για τη Β΄ λυκείου

2020 - 2021

 

Η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών/ Βιολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργάνωσε τη 15η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Επιστήμης Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βιολογία στις 28 Μαρτίου 2021.

 

Από το Λύκειο Πολεμιδιών διακρίθηκαν οι πιο κάτω:

 

  

Σάββα Κυριακή, Β33 - Αργυρό μετάλλιο. 20η θέση παγκύπρια. 8η θέση επαρχιακά

Ερμογενίδη Ελένη, Β31 - Έπαινος 36η θέση παγκύπρια. 12η θέση επαρχιακά

Τιμοθέου Μαρίνα, Β31 - Έπαινος 42η θέση παγκύπρια. 13η θέση επαρχιακά

 

1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό MusEdX 2021

H μαθήτρια του σχολείου μας Ηροδότου Στέλλα του τμήματος Β11, βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της στον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό MusEdX 2021. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό κλήθηκαν να παρουσιάσουν ζωντανά στη σκηνή μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα σε σχέση με τη μουσική, στοχεύοντας να συγκινήσουν, να συναρπάσουν και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό. Μέσα από την παρουσίαση της με τίτλο "Οι μάσκες", η Στέλλα μίλησε για τη σχέση της με το Μουσικό Θέατρο και το πως η εναλλαγή των διαφορετικών ρόλων που υποδύεται κάθε φορά επιδρά θετικά στον ψυχοσυναισθηματικό της κόσμο

 

Διεθνής Διαγωνισμός Πληροφορικής -Προγραμματισμού 2019 - 2020

Ο Χαράλαμπος Γεωργίου της Γ31 προκρίθηκε και έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη δεύτερη φάση  του διεθνούς διαγωνισμού πληροφορικής ο οποίος θα πραγματοποιηθεί  στο Innopolis University ,Ρωσσία  απο 14 μέχρι 24 Φεβρουαρίου 2020.

 

Επαρχιακός Διαγωνισμός Ολυμπιάδας Φυσικής Γ’ Λυκείου , Α’ Φάσης

Οι ακόλουθοι μαθητές μας επιλέγηκαν να διαγωνιστούν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού.

Γεωργίου Χαράλαμπος  2ος Γ31

Ιωακείμ Χριστόδουλος 10ος Γ31

 

11ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας - Κώστας Μόντης» 2019 - 2020

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 11ο  Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού "Μάριος Τόκας - Κώστας Μόντης" στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας.

Το Λύκειο Πολεμιδιών ήταν ένα από από τα τέσσερα λύκεια που επιλέγησαν να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ, μετά από διαδικασία ακροάσεων που διεξήχθη από επιτροπή διακεκριμένων συνθετών και στιχουργού.

ΤΙΤΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ: Στα Σύννεφα Κοιτάω

ΣΤΙΧΟΙ/MΟΥΣΙΚΗ:Στέλλα Ηροδότου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Στέλλα  Ηροδότου, Χάρης Γεωργίου, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Χρίστος Σωτηρίου, Ανδρέας Γεωργίου.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Αντριάνα Σεργίδου

 

 

Ομάδα ποδοσφαίρου σάλας

Κατά την σχολική χρονιά 2019-2020 η ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σχολείου μας  αποτελούμενη από τους μαθητές:

 • ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑ Α41,
 • ΜΑΡΑΓΚΟ ΛΟΥΚΑ Β51,
 • ΜΑΣΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑ Γ11,
 • ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟ Γ32,
 • ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Γ32,
 • ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟ Γ41,
 • ΑΝΤΡΕΟΥ ΑΝΤΡΕΑ Γ41,
 • ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΑΝΤΡΕΑ Γ51,
 • ΓΙΩΡΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ Γ51,
 • ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΜΙΧΑΛΗ Β31 και
 • ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΒΒΑ Β41

κατέλαβαν την πρώτη θέση στο επαρχιακό πρωτάθλημα Λυκείων Επαρχίας Λεμεσού. Στον τελικό αντιμετώπισαν την ομάδα του Λυκείου PASCAL το οποίο και ενοίκησαν με 4-2. Η νίκη αυτή μας έδωσε και την πρόκριση για τους Παγκύπριους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Λευκωσία στις 24/2/2020.