Χαιρετισμός Διευθυντή προς Καθηγητές

Αγαπητοί συνάδελφοι, με  την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνω θερμό χαιρετισμό σε όλους σας και εύχομαι με τη βοήθεια  του Θεού να πετύχουμε μαζί στόχους που θα αναδείξουν τη σχολική μονάδα και θα εξασφαλίσουν ποιοτική εκπαίδευση σε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Καλωσορίζω όσους  για πρώτη φορά υπηρετούν σ’αυτό καθώς και τους συναδέλφους που συνεχίζουν την προσφορά τους στο σχολείο.

Αποτελεί κοινό τόπο ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεσματικής λειτουργίας και αναβάθμισης κάθε οργανισμού είναι  η συνεργασία μεταξύ των μελών του, η οποία στηρίζεται πάνω στη δημιουργία κλίματος φιλίας και  εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα ήθελα να εμπεδώσω στις μεταξύ μας σχέσεις, γιατί πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ατού ενός οργανισμού είναι ο άνθρωπος. Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο θα δουλέψουμε φιλότιμα όλοι μαζί.

Θέλω λοιπόν, στηριγμένοι πάνω σ’αυτό γερό θεμέλιο των σχέσεων,  να  επικεντρωθούμε στο κατ’εξοχήν έργο μας, που είναι η κατ’άμφω μόρφωση των νέων μας. Είμαστε δάσκαλοι και η ιδιότητά μας αυτή, μας φορτώνει με τιμή και ευθύνη μαζί. Τιμή γιατί πλάθουμε ψυχές, διαμορφώνουμε ανθρώπους, ανοίγουμε δρόμους, ποδηγετούμε. Αλλά και με ευθύνη γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει άρδην. Απαιτείται και γνώση και κρίση, και τεχνολογικός οπλισμός και διδακτικές μέθοδοι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του μαθητή και προσφορά ευκαιριών για ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων απαραίτητων για την εποχή μας  και πολλά άλλα.  Και όλα αυτά,  μαζί με την υπομονή, την επιμονή, την επιβολή τιμωρίας όταν πρέπει, την ενιαία πολιτική στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την απαίτηση να τηρούνται οι σχολικοί κανονισμοί.

Κύριες κύριοι,

σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι της παιδείας που ανοίγει μπροστά μας τη φετινή σχολική χρονιά,  ο δρόμος  είναι μακρύς, το ξέρω. Αλλά όταν όλοι μαζί  τον βαδίσουμε γίνεται εμπειρία συνοδοιπορίας και προσφοράς· εν τέλει χαρά και δημιουργία.

Καλή σχολική χρονιά.

Αλέξης  Αλεξάνδρου                                                                Διευθυντής 3.9.2018